Schilderwerken Hasselt: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je die veranderen? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek in dit artikel hoe je snel en eenvoudig een bekwame schilder in de regio van Hasselt vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsvoorstellen van meerdere ververs in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een schilder of een vakman voor verfwerken. Dit is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een verver die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan verfwerken, maar hoeveel juist? Een schilder wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een schilder. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn diverse aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je enkele tips om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is de prijs van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de klus. Door de prijzen op te vragen bij meerdere ververs, kan je inzicht verwerven in de prijsvariaties en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder verver eigen prijzen. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan alleen verven. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vakmannen die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het geleverde werk van de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je direct aan welke verver of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je in een gesprek dat de verver begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsoffertes?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw verfwerken is het belangrijk te letten op de totale kosten en de afspraken omtrent de betaling. Een paar zaken waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het zonneklaar waarvoor je precies betaalt? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit tevens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het soort verfwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor schilderwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de verver waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere tarieven naargelang het type schilderwerk.
Als het eerder gaat om heel precies schilderwerk, onder meer het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de stielman een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de termijn waarbinnen een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen verschillen naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het belangrijk prijsoffertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse stielmannen. Dat zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame stielman? Vraag dan prijsvoorstellen aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.