Schilderwerken Genk: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je wanden en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hier hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Genk vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsoffertes van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een schilder of een stielman voor schilderwerken. Hier is wat je moet weten. Elke schilder heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een bekwame schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is ook handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren stielman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes onderling te vergelijken. Hier zijn een paar tips om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is de prijs van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, verschillen de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht verwerven in de prijsvariaties en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de prijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kan je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder schilder eigen prijs. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan enkel verven. Hieronder vind je een lijst van de verschillende types werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vakmannen die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via aftoetsende gesprekken voel je direct aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast een extra boost geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de verver begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsvoorstellen?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw schilderwerken is het belangrijk te letten op de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar zaken waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de opbouw hiervan?
  • Is het zonneklaar wat je moet betalen? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit tevens aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het soort schilderwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor buitenschilderwerk schommelen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de verver wellicht een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven naargelang het soort verfwerk.
Als het juist gaat om heel precies verfwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een verver, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de schilderwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de termijn waarin een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven verschillen naargelang de opdracht en verver. Daarom is het belangrijk prijsvoorstellen te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse stielmannen. Dit zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een ervaren vakman? Vraag dan prijsvoorstellen aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.