Schilderwerken Zonhoven: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je muren en wil je iets anders? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf doen maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een ervaren schilder in de omgeving van Zonhoven vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen offertes van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een verver of een stielman voor schilderwerken. Dit is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een schilder die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een ervaren schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een verver wordt doorgaans per m² betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dit zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is ook handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren stielman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd niet altijd een sinecure. Er zijn diverse aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes onderling te vergelijken. Hieronder vind je enkele tips om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is de prijs van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, variëren de prijzen naargelang de job. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht krijgen in de prijsvariaties en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de prijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kan je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan alleen schilderen. Hieronder vind je een lijst van de verschillende soorten werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vakmannen die je aanspreekt? Aarzel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via verkennende gesprekken voel je meteen aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfproject alvast extra glans geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw verfwerken is het belangrijk te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de opbouw hiervan?
  • Is het duidelijk wat je moet betalen? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit eveneens aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type verfwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor buitenschilderwerk liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder wellicht een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven naargelang het soort schilderwerk.
Als het eerder gaat om heel nauwkeurig schilderwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de stielman een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de schilderwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Simpel uitgelegd, is dat de periode waarbinnen een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven verschillen naargelang de opdracht en verver. Daarom is het belangrijk prijsoffertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vaklui. Dit zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan prijsoffertes aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.