Schilderwerken in As: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Heb je een schilder nodig, maar weet je niet waar te zoeken in As? Of, wordt je net overrompeld door een grote keuze aan vakmannen in de buurt van As? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de tarieven voor schilderwerken binnen en aan de buitenmuren. Je vindt in dit artikel ook zinvolle tips om offertes van schildersfirma’s onderling te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in As? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, hanteren de meeste ververs in As een prijs per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn hier meegenomen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de totaalprijs.

Huis schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in As tussen 12 en 17 euro per m² ligt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfklussen in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van ramen en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal simpeler en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een afwerkingslaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit As gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor verfwerken in As aan een façade ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, moet je tellen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (poetsen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van verschillende schildersbedrijven uit As wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga eerst na of het prijsvoorstel per vierkante meter geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed tevens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerk aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in As met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kun je helaas niet vergelijken met een uurtarief. Informeer dan naar een totaalprijs voor de ganse job. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de offerte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende offertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in As variëren per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de klus in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in As

De beste manier om een goede en voordelige schilder in As te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere firma’s. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct prijsoffertes van enkele betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes onderling te vergelijken, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderopdracht. Ook de tarieven, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste schilder niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is eveneens niet altijd de beste keuze. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsoffertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kun je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in As vind je vaak op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste aanpak voor je klus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in As: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders in rekening brengen voor werkzaamheden lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsvoorstellen van meerdere schilders te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende ververs in As.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.