Schilderwerken Sint-Truiden: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je die veranderen? Dan dringen zich verfwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een bekwame schilder in de regio van Sint-Truiden vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct offertes van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een stielman voor verfwerken. Dit is wat je moet weten. Elke verver heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan verfwerken, maar hoeveel juist? Een schilder wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dit zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn diverse aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsvoorstellen met elkaar te vergelijken. Hier zijn enkele tips om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kun je inzicht krijgen in de prijsvariaties en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kan je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld heeft ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan enkel schilderen. Hieronder vind je een lijst van de verschillende soorten werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je aanspreekt? Aarzel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het geleverde werk van de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via aftoetsende consultaties voel je direct aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfproject alvast extra glans geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsoffertes?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw schilderklus is het van belang te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit eveneens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het type verfwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor binnenschilderwerk liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor schilderwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de schilder wellicht een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere tarieven afhankelijk van het soort schilderwerk.
Als het juist gaat om heel gedetailleerd verfwerk, onder meer het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een schilder, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Kort gezegd, is dat de termijn waarin een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven variëren naargelang de klus en verver. Daarom is het van belang prijsvoorstellen te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse stielmannen. Dat zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een ervaren vakman? Vraag dan prijsoffertes aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.