Schilderwerken Tessenderlo: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je iets anders? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf doen maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek hier hoe je snel en eenvoudig een ervaren schilder in de omgeving van Tessenderlo vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct prijsvoorstellen van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een stielman voor schilderwerken. Dit is wat je moet weten. Elke schilder heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een verver die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan verfwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dit zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een schilder. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes onderling te vergelijken. Hieronder vind je enkele tips om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, verschillen de prijzen naargelang de klus. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht verwerven in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kan je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort schilderwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan alleen verven. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vakmannen die je aanspreekt? Aarzel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het afgeleverde werk van de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via aftoetsende consultaties voel je meteen aan welke schilder of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfproject alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de verver begaan is met je project en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsvoorstellen?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw verfklus is het belangrijk te letten op de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar zaken waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de opbouw hiervan?
  • Is het zonneklaar waarvoor je precies betaalt? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit ook aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het soort verfwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per m². Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor buitenschilderwerk liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de verver wellicht een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere prijzen afhankelijk van het soort schilderwerk.
Als het juist gaat om zeer nauwkeurig verfwerk, onder meer het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is belangrijk bij het zoeken naar een verver, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Kort gezegd, is dat de termijn waarin een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven verschillen naargelang de klus en schilder. Daarom is het belangrijk offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vakmannen. Dat zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan prijsvoorstellen aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.