Schilderwerken Aarschot: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je wanden en wil je iets anders? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw schilderwerken in Aarschot, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hier hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Aarschot vindt.

Laat je adviseren en ontvang meteen prijsvoorstellen van meerdere schilders uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een vakman voor verfwerken. Dit is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een verver die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een verver wordt doorgaans per vierkante meter betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dit zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsvoorstellen met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je enkele suggesties om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, verschillen de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere ververs, kun je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de prijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kan je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort schilderwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan alleen schilderen. Hieronder vind je een lijst van de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vakmannen die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je meteen aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw schilderklus is het belangrijk te letten op de totale kosten en de afspraken over de betaling. Een paar zaken waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de opbouw hiervan?
  • Is het zonneklaar wat je moet betalen? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit eveneens aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type schilderwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per m². Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor verfwerken binnenshuis liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor schilderwerken buitenshuis schommelen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de verver wellicht een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere prijzen naargelang het type schilderwerk.
Als het juist gaat om heel precies schilderwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de stielman een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een verver, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de schilderwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Kort gezegd, is dat de termijn waarbinnen een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een verver niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven verschillen naargelang de klus en schilder. Daarom is het van belang offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vakmannen. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame stielman? Vraag dan prijsoffertes aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.