Schilderwerken in Leuven: vergelijk hier vakmannen en prijzen

Offertes vergelijken om een vakman in te schakelen voor je schilderwerken in Leuven is slim én gemakkelijk. Zo ben je zeker dat je de beste schilder kiest voor de beste prijs. Maar, hoeveel betaal je gemiddeld voor een vakman in Leuven? En waar hangt de prijs van af? In dit artikel krijg je een concreet overzicht van de kosten voor binnen- en buitenschilderwerken, en van bijkomende factoren die het totale kostenplaatje beïnvloeden.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wat kosten schilderwerken in Leuven?

vind een schilder in je regio

De prijs voor verschillende soorten schilderwerken kan variëren naargelang de moeilijkheidsgraad, de plaats, de grootte van het oppervlak etc. Om een specifiek overzicht te bekomen van de tarieven die een professionele schilder uit Leuven hanteert, raden we je aan om nauwkeurig te omschrijven welk soort schilderwerk op de planning van je renovatie staat. Schilders hebben deze details nodig om achteraf te beslissen of ze een prijs per uur of per vierkante meter zullen aanrekenen.

Het verven van binnenmuren is over het algemeen een van de goedkoopste soorten schilderwerken die je kan laten uitvoeren. Voor dit soort werk wordt de prijs vaak per vierkante meter berekend.

Voor grotere werken, zoals het laten schilderen van je gevel, zal je ook een groter bedrag betalen. De kosten worden in dat geval bepaald op basis van het aantal werkuren. Detailwerk zoals schilderen van deuren of kozijnen past ook in de categorie met de duurste soort schilderwerken.

De prijs van schilderwerken in Leuven wordt ook beïnvloed door het materiaal dat een schilder nodig heeft en de soort verf die hij gebruikt.

Ontvang tot 5 gratis offertes van schilders uit Leuven

Wat zijn de verschillende soorten schilderwerken?

Voor je een vakman inschakelt om je schilderwerken tot een goed einde te brengen, moet je ook duidelijk beschrijven welk soort werk je wil laten uitvoeren. Voor de verschillende soorten schilderwerken, past een schilder namelijk specifieke technieken toe en maakt hij gebruik van de correcte types verf. Een professional inhuren is daarom zeker aan te raden, vooral als je zelf geen ervaring hebt met verven.

Huis schilderen

Bij het schilderen van je woning in Leuven hou je best rekening met het grote verschil tussen binnen- en buitenschilderwerken. De waaier van binnenschilderwerken omvat het schilderen van binnenmuren, plafonds, trappen, vloeren enz. Om je gevel en buitenmuren te schilderen, gebruikt een vakman uit Leuven speciale soorten verf en past hij andere werkwijzen toe. Ook is er een sterk verschil tussen de aangeraden textuur, afwerking en kleur van de verschillende soorten schilderwerken.

Ramen schilderen

Hoogglansverf is een populaire keuze voor het schilderen van houten ramen. Dat soort verf trekt weinig vuil aan en is dus ideaal om een nieuwe kleur te geven aan je buitenramen. Het is echter niet de enige optie. Ramen oliën, vernissen of lakken wordt ook nog altijd vaak gedaan. Een vakman helpt jou graag verder bij deze keuze en kan je informatie verschaffen over de kenmerken van de verschillende soorten verf dat voor buiten- en binnenramen wordt gebruikt mogen worden. Ook weet hij perfect wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn om aan de slag te gaan en welke voorbereidingen er nodig zijn om deze klus tot een goed einde te brengen.

Trap schilderen

Om je trap zelf te schilderen, moet je een uitgebreid stappenplan volgen. Er is veel voorbereiding nodig en de kennis over de geschikte soort grondverf, gereedschap en schuurtechniek mag ook niet ontbreken. Een schilder in Leuven zal bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een soort verf dat goed tegen krassen en stoten kan. Op die manier kan jij je trap lange tij gebruiken zonder je zorgen te maken over de volgende renovatie.

Gevel schilderen

Het verven van een huisgevel is een van de moeilijkste schilderwerken om zelf uit te voeren. Je moet rekening houden met het soort verf dat gepast is voor de buitenmuren van je woning, het vochtgehalte van de muren, oude verflagen en barsten. Voor een prachtig resultaat schakel je daarom best de hulp in van een professionele schilder in Leuven. Die zal je buitenmuren onderzoeken, voor de nodige voorbereidingen zorgen en de juiste verfsoort kiezen. Ook zorgt hij voor een bouwsteiger, zodat de plaatsen die moeilijk te bereiken zijn even nauwkeurig geschilderd worden als de rest van de gevel.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Hoe zijn prijsvoorstellen opgebouwd?

De prijs voor schilderwerken is over het algemeen afhankelijk van drie grote factoren:

  • Het oppervlak dat geschilderd moet worden, bepaalt het grootste deel van de prijs. De bereikbaarheid van dat oppervlak speelt daarnaast ook een belangrijke invloed op het prijskaartje.
  • Een andere factor dat de prijs bepaalt zijn de benodigdheden. Een schilder zorgt voor de verf, de eventuele huur van een bouwsteiger en alle andere voorbereidingen.
  • Een kleiner deel van de prijs hangt af van de verplaatsingskosten. Indien een schilder een lange afstand moet afleggen om tot bij jou te komen, kan hij ervoor kiezen om deze kosten in de prijs te verwerken.

Tip: Om te besparen op deze soort kosten, kies je best een schilder in en rond Leuven.

Totaalprijs of uurprijs?

Voor grote oppervlakken berekent een schilder de prijs gewoonlijk per vierkante meter. Voor binnenschilderwerken ligt de prijs gewoonlijk tussen € 30 en € 40, terwijl die voor buitenschilderwerken tussen € 40 en € 45 ligt.

Voor detailwerk en kleine oppervlakken, bijvoorbeeld voor het schilderen van kozijnen, berekent een schilder een prijs per uur. Die prijs schommelt tussen € 35 en € 50 afhankelijk van binnen- of buitenschilderwerken.

Vind vakman voor schilderwerken in Leuven

Tip: Laat een winterschilder uit Leuven je huis schilderen om te besparen. Je kan tot 30 % kosten uitsparen op die manier, aangezien de vraag lager ligt tijdens de wintermaanden. Een winterschilder heeft kennis van zowel binnen- als buitenschilderwerken. Hij gebruikt verf die snel droogt, zodat de weersomstandigheden geen invloed hebben op het eindresultaat.

Uitvoeringstermijn

Een uitvoeringstermijn bepaal je best indien de opdracht effectief uitgevoerd moet worden binnen een bepaalde periode. Meestal kiezen bedrijven uit Leuven ervoor om een uitvoeringstermijn op te leggen aangezien ze vooraf een sluitingsdatum moeten prikken. Voor woningen wordt dit meestal niet gedaan aangezien de prijs van een contract met uitvoeringstermijn hoger ligt.

Planning schilderwerken

De planning van een schilder kan schommelen door uiteenlopende redenen. Voor buitenschilderwerken hangt zijn planning van het weer af, waardoor hij vertraging kan oplopen van enkele dagen, of zelfs enkele weken. Om de kans op uitstel van jouw schilderwerken te beperken, teken je best enkele weken vooraf een contract met de schilder naar jouw wens.

Schilderwerken in Leuven: vind en vergelijk schilders

schilderwerken offertes vergelijken loont

Om een prachtig resultaat van je net geverfde ramen, deuren of gevel te bekomen, loont het om de juiste schilder te kiezen. Door offertes te vergelijken krijg je meer details over de specialisatie van een schilder en zijn prijsaanbod. Aarzel niet om advies te vragen en vraag zeker naar referenties. Alleen op die manier kies je de beste schilder voor jouw schilderwerken in Leuven.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.