Schilderwerken in Lubbeek: vergelijk hier vakmannen en prijzen

Offertes vergelijken om een vakman in te schakelen voor je schilderwerken in Lubbeek is zinvol én gemakkelijk. Zo ben je zeker dat je de beste schilder kiest voor de laagste prijs. Maar, hoeveel betaal je gemiddeld voor een vakman in Lubbeek? En wat beïnvloedt de prijs? In dit artikel krijg je een concreet beeld van de kosten voor binnen- en buitenschilderwerken, en van bijkomende factoren die het totale kostenplaatje beïnvloeden.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wat kosten schilderwerken in Lubbeek?

vind een schilder in je regio

De prijs voor verschillende soorten schilderwerken kan variëren volgens de moeilijkheidsgraad, de plaats, de grootte van het oppervlak enz. Om een specifiek overzicht te krijgen van de tarieven die een professionele schilder uit Lubbeek vraagt, raden we je aan om nauwkeurig te beschrijven welk type schilderwerk op de planning van je renovatie staat. Schilders hebben deze informatie nodig om vervolgens te beslissen of ze een prijs per uur of per vierkante meter zullen aanrekenen.

Het schilderen van binnenmuren is doorgaans een van de goedkoopste soorten schilderwerken die je kan laten verrichten. Voor dit type werk wordt de prijs vaak per vierkante meter berekend.

Voor het schilderen van je gevel bijvoorbeeld, betaal je een hogere prijs. De kosten worden in dat geval bepaald afhankelijk van het aantal gewerkte uren. Nauwkeurig werk zoals schilderen van deuren of kozijnen past ook in de categorie met de duurste soort schilderwerken.

Het materiaal en de soort verf hebben op hun beurt ook een invloed op de prijs die je uiteindelijk zal betalen voor je verfwerken in Lubbeek.

Ontvang tot 5 gratis offertes van schilders uit Lubbeek

Wat zijn de verschillende soorten schilderwerken?

Voor je contact opneemt met een schilder, is het noodzakelijk dat je een beschrijving maakt van het type schilderwerk dat je wil laten verrichten. Voor de verschillende soorten schilderwerken, past een schilder namelijk specifieke technieken toe en gebruikt hij verschillende types verf. Een professional inschakelen is daarom zeker aan te raden, vooral als je zelf nog nooit hebt geschilderd.

Huis schilderen

Bij het schilderen van je huis in Lubbeek hou je best rekening met het grote verschil tussen binnen- en buitenschilderwerken. De waaier van binnenschilderwerken omvat het schilderen van binnenmuren, plafonds, trappen, vloeren etc. Om je gevel en buitenmuren te schilderen, gebruikt een vakman uit Lubbeek speciale soorten verf en past hij andere werkwijzen toe. Ook is er een sterk verschil tussen de aangeraden textuur, afwerking en kleur van de verschillende soorten schilderwerken.

Ramen schilderen

Voor het schilderen van houten ramen, wordt er meestal hoogglansverf gebruikt. Dat soort verf trekt bijna geen vuil aan en is dus ideaal om een nieuwe kleur te geven aan je buitenramen. Het is echter niet de enige optie. Je kan ook kiezen om je ramen te laten oliën, vernissen of lakken. Een vakman helpt jou graag verder bij deze keuze en kan je uitleg geven over de eigenschappen van de verschillende soorten verf waarmee buiten- en binnenramen behandeld mogen worden. Bovendien zorgt hij voor alle voorbereidingen en gaat hij pas aan de slag als de weersomstandigheden in Lubbeek gunstig zijn, zodat er een feilloos eindresultaat ontstaat.

Trap schilderen

Om je trap zelf te schilderen, moet je een uitgebreid stappenplan volgen. Je moet alles goed voorbereiden en bovendien de juiste soort verf kiezen. Een schilder in Lubbeek zal bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een soort verf dat goed tegen krassen en stoten kan. Op die manier kan jij jarenlang gebruik maken van je trap zonder je zorgen te maken over de volgende renovatie.

Gevel schilderen

Het verven van een huisgevel is een van de moeilijkste schilderwerken om zelf uit te voeren. Je moet letten op het soort verf dat gepast is voor de buitenmuren van je woning, de vochtigheid van de muren, oude verflagen en barsten. Voor een prachtig resultaat laat je je daarom best adviseren door een professionele schilder in Lubbeek. Die zal je buitenmuren onderzoeken, voor de nodige voorbereidingen zorgen en de juiste verfsoort kiezen. Ook zorgt hij voor een bouwsteiger, zodat de plaatsen die moeilijk te bereiken zijn even nauwkeurig geschilderd worden als de rest van de gevel.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Hoe zijn prijsvoorstellen opgebouwd?

De prijs voor schilderwerken is over het algemeen afhankelijk van drie grote factoren:

  • De prijs wordt grotendeels bepaald over de grootte van het oppervlak dat geschilderd moet worden. De bereikbaarheid van dat oppervlak speelt daarnaast ook een belangrijke invloed op het kostenplaatje.
  • Een andere factor dat de prijs bepaalt zijn de benodigdheden. Een schilder is verantwoordelijk voor de verf, de eventuele huur van een bouwsteiger en de overige voorbereidingen.
  • Een kleiner deel van de prijs hangt af van de voorrijkosten. Indien een schilder een lange afstand moet afleggen om tot bij jou te komen, kan hij ervoor kiezen om deze kosten in de prijs te verwerken.

Tip: Om te besparen op deze soort kosten, kies je best een schilder in en rond Lubbeek.

Totaalprijs of uurprijs?

Voor grote oppervlakken berekent een schilder de prijs gewoonlijk per vierkante meter. Voor binnenschilderwerken ligt de richtprijs tussen € 30 en € 40, terwijl die voor buitenschilderwerken tussen € 40 en € 45 ligt.

Voor detailwerk en kleine oppervlakken, bijvoorbeeld voor het schilderen van kozijnen, berekent een schilder een prijs per uur. Die prijs schommelt tussen € 35 en € 50 afhankelijk van binnen- of buitenschilderwerken.

Vind vakman voor schilderwerken in Lubbeek

Tip: Laat een winterschilder uit Lubbeek je huis schilderen om te besparen. Je kan tot 30 % kosten uitsparen op die manier, aangezien de vraag lager ligt tijdens de wintermaanden. Een winterschilder heeft kennis van zowel binnen- als buitenschilderwerken. Hij gebruikt verf die snel droogt, zodat de weersomstandigheden geen invloed hebben op het eindresultaat.

Uitvoeringstermijn

Een uitvoeringstermijn bepaal je best indien de opdracht effectief uitgevoerd moet worden binnen een bepaalde periode. Meestal kiezen bedrijven uit Lubbeek ervoor om een uitvoeringstermijn op te leggen aangezien ze vooraf een sluitingsdatum moeten prikken. Voor woningen wordt dit meestal niet gedaan aangezien de prijs van een contract met uitvoeringstermijn hoger ligt.

Planning schilderwerken

Het tijdschema van een schilder kan omgegooid worden door uiteenlopende redenen. Voor buitenschilderwerken hangt zijn planning van het weer af, waardoor hij vertraging kan oplopen van enkele dagen, of zelfs enkele weken. Om de kans op vertraging van jouw schilderwerken te verkleinen, teken je best een paar weken vooraf een contract met de schilder naar jouw wens.

Schilderwerken in Lubbeek: vind en vergelijk schilders

schilderwerken offertes vergelijken loont

Om een prachtig resultaat van je net geverfde ramen, deuren of gevel te bekomen, loont het om de juiste schilder te kiezen. Door offertes te vergelijken kom je meer te weten over de specialisatie van een schilder en zijn tarieven. Aarzel niet om informatie te vragen en vraag zeker naar referenties. Alleen op die manier kies je de juiste vakman voor jouw schilderwerken in Lubbeek.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.