Schilderwerken in Mortsel: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Mortsel? Of, wordt je juist overrompeld door een groot aanbod aan stielmannen in de buurt van Mortsel? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de tarieven voor schilderwerken binnen en aan de buitenmuren. Je vindt in dit artikel ook nuttige tips om offertes van schilders onderling te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Mortsel? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, gebruiken de meeste schilders in Mortsel een prijs per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in de arbeidskosten voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor huizen van 10 jaar of ouder. Is je woonst niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Huis schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Mortsel tussen 12 en 17 euro per m² ligt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 en 22,50 euro per m². Bij grotere verfwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geschilderd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal simpeler en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een afwerkingslaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Mortsel gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor schilderwerken in Mortsel aan een gevel ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, moet je rekenen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (reinigen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsvoorstellen van verschillende schildersbedrijven uit Mortsel wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga allereerst na als het aangeboden tarief per m² geldt als er sprake is van een uurprijs. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het prijsvoorstel zijn opgenomen. Besteed eveneens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerk aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Mortsel met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kun je jammer genoeg niet vergelijken met een uurprijs. Informeer dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent wellicht bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende prijsvoorstellen.

Wanneer schilderwerken gepland?

De tarieven voor schilderwerk in Mortsel verschillen per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je tijdens de zomer naar een vakman gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Mortsel

De beste manier om een goede en voordelige verver in Mortsel te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere firma’s. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct offertes van een aantal betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsoffertes onderling te vergelijken, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere materialen voor je schilderopdracht. Ook de prijzen, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is ook niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsoffertes een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de schilder, kun je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je met plezier foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Mortsel vind je vaak op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je verfklus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Mortsel: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders in rekening brengen voor werkzaamheden liggen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsoffertes van meerdere vaklui te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere ververs in Mortsel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.