Schilderwerken in Tienen: vergelijk hier vakmannen en prijzen

Offertes vergelijken om een vakman in te huren voor je schilderwerken in Tienen is slim én gemakkelijk. Zo ben je overtuigd dat je de juiste schilder kiest voor de beste prijs. Maar, hoeveel betaal je gemiddeld voor een vakman in Tienen? En wat beïnvloedt de prijs? In dit artikel krijg je een concreet beeld van de kosten voor binnen- en buitenschilderwerken, en van andere factoren die het totale kostenplaatje beïnvloeden.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wat kosten schilderwerken in Tienen?

vind een schilder in je regio

De prijs voor verschillende soorten schilderwerken kan wisselen volgens de moeilijkheidsgraad, de plaats, de grootte van het oppervlak enz. Om een duidelijk overzicht te krijgen van de tarieven die een professionele schilder uit Tienen hanteert, raden we je aan om nauwkeurig te beschrijven welk type schilderwerk je voor ogen hebt. Schilders hebben deze informatie nodig om achteraf te beslissen of ze een prijs per uur of per vierkante meter zullen aanrekenen.

Het verven van binnenmuren is doorgaans een van de goedkoopste soorten verfwerken die je kan laten verrichten. Voor dit soort werk wordt de prijs meestal per vierkante meter berekend.

Voor het schilderen van je gevel bijvoorbeeld, betaal je een hogere prijs. De kosten worden in dat geval bepaald op basis van het aantal werkuren. Detailwerk zoals schilderen van deuren of kozijnen past ook in het lijstje met de duurste soort schilderwerken.

De prijs van schilderwerken in Tienen wordt ook beïnvloed door het materiaal dat een schilder nodig heeft en de soort verf die hij gebruikt.

Ontvang tot 5 gratis offertes van schilders uit Tienen

Wat zijn de verschillende soorten schilderwerken?

Voor je een vakman inschakelt om je schilderwerken tot een goed einde te brengen, moet je ook duidelijk beschrijven welk soort werk je wil laten uitvoeren. Voor de verschillende soorten schilderwerken, past een vakman namelijk specifieke technieken toe en maakt hij gebruik van verschillende types verf. Een professional inschakelen is daarom zeker aan te raden, vooral als je zelf geen ervaring hebt met verven.

Huis schilderen

Bij het schilderen van je huis in Tienen hou je best rekening met het grote verschil tussen binnen- en buitenschilderwerken. De waaier van binnenschilderwerken omvat het schilderen van binnenmuren, plafonds, trappen, vloeren etc. Je gevel en buitenmuren daarentegen worden met een ander soort verf geschilderd en op een andere manier behandeld. Ook is er een sterk verschil tussen de aangeraden textuur, afwerking en kleur van de verschillende soorten schilderwerken.

Ramen schilderen

Voor het schilderen van houten ramen, wordt er meestal hoogglansverf gebruikt. Dat soort verf trekt weinig vuil aan en is dus ideaal voor een opfrisbeurt van je buitenramen. Het is echter niet de enige optie. Je kan ook kiezen om je ramen te laten oliën, vernissen of lakken. Een vakman helpt jou met alle plezier verder bij deze keuze en kan je informatie verschaffen over de eigenschappen van de verschillende soorten verf waarmee buiten- en binnenramen behandeld mogen worden. Bovendien zorgt hij voor alle voorbereidingen en gaat hij pas aan de slag als de weersomstandigheden in Tienen gunstig zijn, zodat er een feilloos eindresultaat ontstaat.

Trap schilderen

Om je trap zelf te schilderen, moet je een uitgebreid stappenplan volgen. Er is veel voorbereiding nodig en de kennis over de geschikte soort grondverf, gereedschap en schuurtechniek mag ook niet ontbreken. Een schilder in Tienen zal bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een soort verf dat kras- en stootbestendig is. Zo kan jij je trap lange tij gebruiken zonder je zorgen te maken over de volgende renovatie.

Gevel schilderen

Het verven van een huisgevel is geen makkelijke klus om zelf uit te voeren. Je moet letten op het soort verf dat gepast is voor de buitenmuren van je woning, het vochtgehalte van de muren, oude verflagen en barsten. Voor een prachtig resultaat schakel je daarom best de hulp in van een professionele schilder in Tienen. Die zal je buitenmuren inspecteren, voor de nodige voorbereidingen zorgen en de juiste verfsoort kiezen. Ook zorgt hij voor een bouwsteiger, zodat de plaatsen die moeilijk te bereiken zijn even grondig geschilderd worden als de rest van de gevel.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Hoe zijn prijsvoorstellen opgebouwd?

De prijs voor schilderwerken is doorgaans afhankelijk van drie grote factoren:

  • Het oppervlak dat geschilderd moet worden, bepaalt het grootste deel van de prijs. De bereikbaarheid van dat oppervlak speelt daarnaast ook een belangrijke invloed op het kostenplaatje.
  • Een andere factor dat de prijs bepaalt zijn de materialen. Een schilder zorgt voor de verf, de eventuele huur van een bouwsteiger en de overige voorbereidingen.
  • Een kleiner deel van de prijs hangt af van de voorrijkosten. Indien een schilder een lange afstand moet afleggen om tot bij jou te komen, kan hij ervoor kiezen om deze kosten in de prijs te verwerken.

Tip: Om te besparen op deze soort kosten, kies je best een schilder in en rond Tienen.

Totaalprijs of uurprijs?

Voor grote oppervlakken berekent een schilder de prijs gewoonlijk per vierkante meter. Voor binnenschilderwerken ligt de prijs gewoonlijk tussen € 30 en € 40, terwijl die voor buitenschilderwerken tussen € 40 en € 45 ligt.

Voor detailwerk en kleine oppervlakken, bijvoorbeeld voor het schilderen van kozijnen, berekent een schilder een prijs per uur. Die prijs schommelt tussen € 35 en € 50 afhankelijk van binnen- of buitenschilderwerken.

Vind vakman voor schilderwerken in Tienen

Tip: Laat je woning in de winter schilderen om tot 30 % te besparen op de totale kosten. Een winterschilder biedt vaak hoge kortingen, aangezien de vraag naar zijn diensten lager ligt tijdens die periode. Hij kan bovendien zowel binnen als buiten schilderen met een soort verf dat snel droogt. Zo kan jij genieten van een even mooi eindresultaat.

Uitvoeringstermijn

Bedrijven uit Tienen kiezen vaak voor een contract met uitvoeringstermijn aangezien ze meestal tijdens zulke werkzaamheden moeten sluiten. Door een vaste periode vast te prikken, zullen alle schilderwerken zeker klaar zijn binnen deze termijn. Eigenaars van privéwoningen doen dit niet vaak, aangezien de kosten flink stijgen door een contract met uitvoeringstermijn.

Planning schilderwerken

Het tijdschema van een schilder kan omgegooid worden omwille van uiteenlopende redenen. Voor buitenschilderwerken hangt zijn planning van het weer af, waardoor hij vertraging kan oplopen van enkele dagen, of zelfs enkele weken. Om de kans op vertraging van jouw schilderwerken te verkleinen, teken je best enkele weken vooraf een contract met de schilder naar jouw wens.

Schilderwerken in Tienen: vind en vergelijk schilders

schilderwerken offertes vergelijken loont

Om een prachtig resultaat van je pas geverfde ramen, deuren of gevel te bekomen, loont het om de juiste schilder te kiezen. Door offertes te vergelijken kom je meer te weten over de specialisatie van een schilder en zijn tarieven. Twijfel niet om advies te vragen en vraag zeker naar referenties. Alleen op die manier kies je de beste schilder voor jouw schilderwerken in Tienen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.