Schilderwerken in Wevelgem: vergelijk hier vakmannen en prijzen

Offertes vergelijken om een vakman in te schakelen voor je schilderwerken in Wevelgem is slim én gemakkelijk. Zo ben je zeker dat je de beste schilder kiest voor de laagste prijs. Maar, hoeveel betaal je gemiddeld voor een schilder in Wevelgem? En waar hangt de prijs van af? In dit artikel krijg je een concreet beeld van de prijzen voor binnen- en buitenschilderwerken, en van andere factoren die het totaalbedrag beïnvloeden.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wat kosten schilderwerken in Wevelgem?

vind een schilder in je regio

De prijs voor verschillende soorten schilderwerken kan variëren volgens de moeilijkheidsgraad, de plaats, de grootte van het oppervlak etc. Om een specifiek overzicht te krijgen van de tarieven die een professionele schilder uit Wevelgem vraagt, is het aangeraden om nauwkeurig te omschrijven welk soort schilderwerk je voor ogen hebt. Schilders hebben deze informatie nodig om vervolgens te beslissen of ze een prijs per uur of per vierkante meter zullen aanrekenen.

Het schilderen van binnenmuren is doorgaans een van de goedkoopste soorten schilderwerken die je kan laten uitvoeren. Voor dit soort werk wordt de prijs meestal per vierkante meter berekend.

Voor grotere werken, zoals het laten schilderen van je gevel, zal je ook een groter bedrag betalen. De kosten worden in dat geval bepaald op basis van het aantal werkuren. Detailwerk zoals verven van deuren of kozijnen past ook in de categorie met de meest prijzige soort schilderwerken.

Het materiaal en de soort verf hebben op hun beurt ook een invloed op de prijs die je uiteindelijk zal betalen voor je verfwerken in Wevelgem.

Ontvang tot 5 gratis offertes van schilders uit Wevelgem

Wat zijn de verschillende soorten schilderwerken?

Voor je contact opneemt met een schilder, is het noodzakelijk dat je een beschrijving maakt van het type schilderwerk dat je wil laten verrichten. Voor de verschillende soorten schilderwerken, past een vakman namelijk specifieke technieken toe en maakt hij gebruik van de correcte types verf. Een professional inhuren is daarom zeker aan te raden, vooral als je zelf nog nooit hebt geschilderd.

Huis schilderen

Bij het schilderen van je huis in Wevelgem hou je best rekening met het grote verschil tussen binnen- en buitenschilderwerken. De waaier van binnenschilderwerken omvat het schilderen van binnenmuren, plafonds, trappen, vloeren etc. Om je gevel en buitenmuren te schilderen, gebruikt een vakman uit Wevelgem speciale soorten verf en past hij andere werkwijzen toe. Ook is er een sterk verschil tussen de aangeraden textuur, afwerking en kleur van de verschillende soorten schilderwerken.

Ramen schilderen

Hoogglansverf is een populaire keuze voor het schilderen van houten ramen. Dat soort verf trekt weinig vuil aan en is dus ideaal voor een opfrisbeurt van je buitenramen. Het is echter niet de enige mogelijkheid. Ramen oliën, vernissen of lakken wordt ook nog altijd vaak gedaan. Een vakman helpt jou met alle plezier verder bij deze keuze en kan je uitleg geven over de eigenschappen van de verschillende soorten verf dat voor buiten- en binnenramen wordt gebruikt mogen worden. Ook weet hij perfect wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn om aan de slag te gaan en welke voorbereidingen er nodig zijn om deze klus tot een goed einde te brengen.

Trap schilderen

Om je trap zelf te schilderen, moet je een uitgebreid stappenplan volgen. Je moet alles goed voorbereiden en bovendien de juiste soort verf kiezen. Een schilder in Wevelgem zal bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een soort verf dat kras- en stootbestendig is. Op die manier kan jij jarenlang gebruik maken van je trap zonder je zorgen te maken over de volgende opknapbeurt.

Gevel schilderen

Het verven van een huisgevel is een van de moeilijkste schilderwerken om zelf uit te voeren. Je moet letten op het soort verf dat geschikt is voor de buitenmuren van je huis, de vochtigheid van de muren, oude verflagen en barsten. Voor een mooi resultaat laat je je daarom best adviseren door een professionele schilder in Wevelgem. Die zal je buitenmuren inspecteren, voor de nodige voorbereidingen zorgen en de juiste verfsoort kiezen. Ook zorgt hij voor een bouwsteiger, zodat de plaatsen die moeilijk te bereiken zijn even nauwkeurig geschilderd worden als de rest van de gevel.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Hoe zijn prijsvoorstellen opgebouwd?

De prijs voor schilderwerken is over het algemeen afhankelijk van drie grote factoren:

  • De prijs wordt grotendeels bepaald over de grootte van het oppervlak dat geschilderd moet worden. De bereikbaarheid van dat oppervlak speelt daarnaast ook een belangrijke invloed op het kostenplaatje.
  • Een andere factor dat de prijs bepaalt zijn de materialen. Een schilder zorgt voor de verf, de eventuele huur van een bouwsteiger en alle andere voorbereidingen.
  • Een kleiner deel van de prijs hangt af van de voorrijkosten. Indien een schilder van ver moet komen, kan hij ervoor kiezen om deze kosten in de prijs te verwerken.

Tip: Om te besparen op voorrijkosten, kies je best een schilder in en rond Wevelgem.

Totaalprijs of uurprijs?

Als je een groot oppervlak wil laten schilderen, zal een vakman de prijs per vierkante meter berekenen. Voor binnenschilderwerken ligt de richtprijs tussen € 30 en € 40, terwijl die voor buitenschilderwerken tussen € 40 en € 45 ligt.

Voor detailwerk en kleine oppervlakken, bijvoorbeeld voor het schilderen van kozijnen, berekent een schilder een prijs per uur. Die prijs schommelt tussen € 35 en € 50 afhankelijk van binnen- of buitenschilderwerken.

Vind vakman voor schilderwerken in Wevelgem

Tip: Laat een winterschilder uit Wevelgem je huis schilderen om te besparen. Je kan tot 30 % kosten uitsparen op die manier, aangezien de vraag lager ligt tijdens de wintermaanden. Een winterschilder heeft kennis van zowel binnen- als buitenschilderwerken. Hij gebruikt verf die snel droogt, zodat de weersomstandigheden geen invloed hebben op het eindresultaat.

Uitvoeringstermijn

Een uitvoeringstermijn bepaal je best indien de opdracht effectief uitgevoerd moet worden binnen een bepaalde periode. Meestal kiezen bedrijven uit Wevelgem ervoor om een uitvoeringstermijn op te leggen aangezien ze vooraf een sluitingsdatum moeten prikken. Voor woningen wordt dit meestal niet gedaan aangezien de prijs van een contract met uitvoeringstermijn hoger ligt.

Planning schilderwerken

De planning van een schilder kan schommelen omwille van uiteenlopende redenen. Buitenschilderwerken kunnen niet uitgevoerd worden bij slecht weer, waardoor hij vertraging kan oplopen van enkele dagen, of zelfs enkele weken. Om de kans op uitstel van jouw schilderwerken te beperken, sluit je best enkele weken vooraf een contract met de schilder naar jouw wens.

Schilderwerken in Wevelgem: vind en vergelijk schilders

schilderwerken offertes vergelijken loont

Om een prachtig resultaat van je net geverfde ramen, deuren of gevel te bekomen, loont het om de juiste schilder te kiezen. Door offertes te vergelijken krijg je meer details over de specialisatie van een schilder en zijn tarieven. Aarzel niet om informatie te vragen en vraag zeker naar referenties. Alleen op die manier kies je de beste vakman voor jouw schilderwerken in Wevelgem.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.