Hoek schilderen: hoe pak je het best aan? Technieken en tips 

Ben je net verhuisd of wil je jouw woning een nieuwe look geven? Muren schilderen is altijd een goede optie. Een hoek schilderen is echter iets complexer. In dit artikel leggen we uit hoe je dit best aanpakt. Zo kan je zelf voor strakke lijnen en hoeken zorgen. Schakel je liever een professionele schilder in? Vul ons offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten.

Vergelijk prijzen van professionele schilders

Hoe makkelijk de strakke hoeken en lijnen van een muur verven?

Als je met twee kleuren wil schilderen, heb je best extra aandacht voor de hoeken van de muren. Je wil graag een strak eindresultaat, maar dat is niet zonder enige uitdaging. Er bestaan gelukkig handige en makkelijke manieren om een hoek met strakke lijnen te schilderen.

Hoek schilderen

1. Afplakken

De meest gekende en gebruikte truc is om schildertape te gebruiken. Plak de tape eerst op een kledingstuk wanneer je het op behang wil plaatsen. Zo plakt het minder sterk en trek je geen behangpapier af.

Als je rechtstreeks op de muren verft, kan je de tape direct op de wand aanbrengen. Gebruik een brede schildertape zodat je wat ruimte hebt om buiten de lijntjes te schilderen.

2. Muren kitten

Soms is tape geen optie of heb je het niet in huis. In dat geval kan je gebruik maken van kit. Je kan acrylaatkit in zo goed als alle verfwinkels kopen.

Breng de kit eerst in een rechte lijn op de hoek aan en strijk het met een natte vinger recht. Daarna kan je de hoek van de muur beginnen schilderen.

Een rechte lijn aanhouden tijdens het verven op muren: enkele tips

Hoeken schilderen is geen al te moeilijke klus, maar vraagt wel enige voorbereiding. Bovendien is een rechte lijn aanhouden niet altijd even gemakkelijk. We geven hieronder enkele tips.

Krijg vrijblijvend advies op maat voor jouw woning

Binnenhoek

  • Schilder de muur in meerdere lagen. Plak daarna de afgewerkte muur af.
  • Kleef de tape ongeveer 2 mm van de hoek. Breng met behulp van een kitpistool een dun laagje kit aan zodat er geen openingen tussen de plakband en de muur zijn. Wrijf met een natte vinger of een licht vochtig sponsje op de kit.
  • Overschilder de kit en vervolgens het volledige muurvlak.
  • Verwijder de tape wanneer de verf en de kit nog niet helemaal droog zijn. Zo bekom je een perfecte aflijning en voorkom je een kartellijn. De kit komt automatisch mee af. De scheidingslijn tussen de twee muren is nu kaarsrecht.

Buitenhoek

  • Schilder de muur en laat het vervolgens drogen. Verf een stukje verder dan de plaats waar de scheiding komt.
  • Breng de tape op het geverfde vlak aan. Rol een dunne laag verf gedeeltelijk op de tape en gedeeltelijk op de muur aan de kant waar de accentkleur komt. Zo vermijd je dat de accentkleur door kleine openingen onder de tape terechtkomt.
  • Laat alles drogen en overschilder daarna met de accentkleur.
  • Verwijder na de schilderwerken onmiddellijk de tape. De scheidingslijn van de accentmuur ziet er nu piekfijn uit.
Afplaktape voor schilderwerken

Bijkomende info en advies op maat nodig? Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes

Vraag via onderstaande offerteformulier gratis en vrijblijvend advies en offertes aan van professionele schilders. Zo krijg je alle mogelijke informatie, kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw situatie.

Je kan zelf de schilderwerken uitvoeren, maar een professioneel schilder brengt heel wat kennis en kwalitatief materiaal met zich mee. Verder geeft een schilder advies op maat en verzekert zo een perfect en mooi uitziend eindresultaat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.