Nieuwste kleuren woonkamer: met welke kleuren en interieurtrends scoor je in 2024?

De woonkamer, het centrale punt in elke woning, krijgt dit jaar een vernieuwde uitstraling met de meest actuele kleurtrends. Deze trends zijn niet alleen een blikvanger door hun levendigheid, maar ze weerspiegelen ook de rustgevende invloed van de natuur. In dit artikel ontdek je hoe je met deze frisse kleuren je woonkamer kunt omtoveren tot een stijlvol en ontspannen toevluchtsoord. De keuze voor deze kleuren accentueert de band met de natuur en brengt harmonie in je thuisomgeving.

Vergelijk prijzen van schilders

Wat is de kleur van het jaar in 2024?

De kleur lavendel is de kleur van 2024, die gekozen is vanwege de behoefte aan rust, positiviteit en stabiliteit. Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft deze kalmerende tint, die al lang te zien is in mode en interieurdesign, een positieve invloed op emoties en creativiteit.

Het wordt vaak gebruikt in verschillende omgevingen, zoals scholen en creatieve bedrijven, en wordt gecombineerd met wit, pastels en warme aardetinten voor een frisse en originele look.

Nieuwste kleuren woonkamer trends

Wat is de trendy kleur voor 2024?

Voor 2024 is California Mauve dé trendkleur, dat heeft het team van trendexperts van Karwei bekendgemaakt. Met deze kleur, geïnspireerd op de zonnige westkust van Amerika, wordt een stimulerende sfeer beloofd en wordt een vleugje vakantie toegevoegd aan het interieurontwerp.

California Mauve wordt gewaardeerd om zijn toegankelijkheid en biedt een evenwichtige combinatie van grijstinten en lila.

De veelzijdigheid is opmerkelijk, omdat het harmonieus combineert met natuurlijke tinten, grijstinten, pasteltinten en krachtige aardetinten zoals bruin, oranje, terra en paars.

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist

Wat zijn de trendkleuren voor een interieur in 2024?

Voor 2024zijn er verschillende trendkleuren voor een interieur. Enkele van deze trendkleuren zijn:

1. Natuurlijk geel

Natuurlijke kleuren zoals geel zijn een opvallende interieurtrend voor 2024. Natuurlijk geel kan een warme en uitnodigende sfeer creëren in een kamer.

Je kunt het combineren met andere natuurlijke tinten en materialen om een harmonieus en evenwichtig interieur te creëren. Het kan zowel worden gebruikt als accentkleur, bijvoorbeeld in accessoires, als op grotere schaal op muren of meubels.

2. Groenblauw

Groenblauw is ook zo’n prominente trendkleur voor interieurs in 2024. Het is een kleur die de kalmerende eigenschappen van groen combineert met de verfrissende aantrekkingskracht van blauw.

Je kunt deze kleur in verschillende interieurelementen gebruiken, van verf op de muren tot meubels en decoratieve accenten.

3. Grijsgroen

Grijsgroen is een subtiele en veelzijdige kleur die een opkomende trend is voor interieurs in 2024. Het kan een gevoel van sereniteit en elegantie toevoegen aan een ruimte.

Grijsgroen kun je combineren met zowel neutrale als levendige kleuren, waardoor het een flexibele keuze is voor verschillende interieurstijlen. Je kunt het toepassen op muren, meubels en textiel om een verfijnde en eigentijdse look te creëren.

4. Viva magenta

Viva magenta kun je zien als een gewaagde en levendige kleur die een statement kan maken in een interieur. Het kan worden gebruikt om een krachtig en expressief element aan een ruimte toe te voegen.

Je kunt Viva magenta op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld als accentmuur, in meubels of decoratieve accessoires.

5. Vining Ivy

Vining Ivy heeft een diep en rijk groene kleur die een opvallende trend is voor interieurs in 2024. Het geeft een gevoel van weelderigheid en verbondenheid met de natuur in een ruimte.

Je kunt Vining Ivy toepassen op muren, meubels of decoratieve accenten om een weelderige en uitnodigende sfeer te creëren. Het is goed te combineren met andere natuurlijke tinten en materialen om een harmonieus interieur te creëren.

6. Wild wonder

Wild wonder is een kleur die avontuur en speelsheid in een interieur kan brengen. Het kan variëren van diep oranje tot warm rood en kan een ruimte een levendige en dynamische uitstraling geven.

Je kunt Wild Wonder gebruiken als accentkleur in accessoires, textiel of kunstwerken om een levendige en expressieve sfeer te creëren. Dit is een gedurfde keuze voor wie een gedurfde en creatieve uitstraling wil in zijn interieur.

Vraag gratis advies en vergelijk eenvoudig offertes

7. Nordic green

Nordic green staat bekend als een koele en rustgevende kleur die een prominente trend is voor interieurs. Het voegt een gevoel van frisheid en kalmte toe aan een ruimte.

Nordic green kan worden toegepast op muren, meubels of decoratieve accenten om een verfijnde en eigentijdse look te creëren. Het is goed te combineren met andere koele tinten en materialen om een rustgevende en evenwichtige sfeer te creëren.

8. Natuurlijke kleuren

In 2024 zijn, naast specifieke kleuren, natuurlijke kleuren in het algemeen een belangrijke trend voor interieurs. Natuurlijke kleuren zoals groen, beige en warm rood en bruin zijn populair.

Met deze kleuren haal je de natuur naar binnen en ze kunnen worden gecombineerd met warme houtsoorten om een harmonieus en uitnodigend interieur te creëren.

Een combinatie van natuurlijke kleuren en materialen kan een gevoel van verbondenheid met de natuur en rust in een ruimte brengen.

9. Warme pasteltinten

Voor interieurs in 2024 zijn warme pasteltinten een zachte en verfijnde keuze. Dit soort kleuren kan variëren van zachtroze tot lichtblauw en kan een ruimte een gevoel van zachtheid en sereniteit geven.

Je kunt warme pasteltinten toepassen op muren, textiel of accessoires om een rustige en harmonieuze sfeer te creëren. Deze kleuren zijn populair bij mensen die een subtiele en elegante uitstraling willen in hun interieur.

10. Een kleur in meerdere tinten gebruiken

Het gebruik van een kleur in meerdere tinten in een interieur is ook een trend voor 2024. De combinatie van verschillende tinten van dezelfde kleur kan een gevoel van diepte en dynamiek creëren in een kamer.

Je kunt dit toepassen op muren, meubels, textiel of decoratieve accenten om een gelaagde en boeiende look te creëren.

Het gebruik van meerdere tinten van dezelfde kleur biedt veel mogelijkheden voor creativiteit en expressie in een interieur.

Vergelijk prijzen en advies van meerdere specialisten

Hoeveel kleuren gebruik je best in de woonkamer?

Met zoveel opties is het soms lastig om te beslissen welke richting je op wilt gaan. Gelukkig is er een handige truc die je kan helpen: de 60 3010 regel.

Het idee is simpel: Kies drie kleuren – een hoofdkleur, een secundaire kleur en een accentkleur – en verdeel ze als volgt over je ruimte: 60% voor de hoofdkleur, 30% voor de secundaire kleur en 10% voor de accentkleur.

Nieuwste kleuren woonkamer

Enkele creatieve interieurtrends en woontrends in 2024

In het jaar 2024 tekenen zich diverse opmerkelijke interieurtrends af. Een greep uit deze trends:

1. Bold statements

Binnen deze trend draait alles om gedurfde en opvallende ontwerpen, denk aan art-deco elementen, geometrische patronen en stoffen met allure. Om de gewaagdheid te temperen, wordt geadviseerd om neutrale kleuren of rustgevende materialen toe te voegen.

2. Warm ton-sur-ton

Een sfeer van warmte en gezelligheid wordt gecreëerd door het gebruik van natuurlijke en organische vormen en kleuren. Een subtiele knik naar de groeiende populariteit van duurzaam wonen.

3. Natuurlijke en duurzame uitstraling

De nadruk ligt op het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen om een uitnodigende sfeer te scheppen. Dit sluit naadloos aan bij de groeiende interesse in duurzaam leven.

4. Groen en paars combineren

Een unieke en opvallende uitstraling wordt bereikt door het combineren van groene en paarse tinten. Een unieke en opvallende uitstraling wordt bereikt door het combineren van groene en paarse tinten.

5. Minimalistisch monochroom

Less is more! Door te kiezen voor één kleur of een beperkt kleurenpalet ontstaat een strakke en minimalistische uitstraling.

Wil je extra informatie of advies op maat van specialisten? Vul onderstaand offerteformulier in 

Ben je op zoek naar extra informatie of gepersonaliseerd advies van experts? Vul dan eenvoudig het onderstaande offerteformulier in!

Hiermee kun je gratis en vrijblijvend offertes en advies ontvangen over de nieuwste kleuren voor je woonkamer en schilderwerken.

Deze service stelt je in staat om je nog beter te informeren en moeiteloos prijzen te vergelijken. Zo kun je de beste oplossing vinden die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie.

Laat ons je ondersteunen bij het realiseren van de ideale sfeer in jouw leefruimte!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.