Schimmel muur verven: kan je de schimmel op een muur overschilderen?

Schimmel op je muren kan erg vervelend zijn. Helaas is het snel overschilderen van je muur geen goede optie. Toch kan je op enkele voorwaarden je schimmel muur verven. Bovendien zijn er verschillende manieren om schimmelvorming op je muren te voorkomen. Benieuwd? Ontdek in dit artikel meer informatie over je schimmel muur verven.

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist

Welke verf is goed tegen schimmel?

Er bestaan twee soorten verf die effectief zijn tegen schimmelplekken: schimmelwerende verf en anti-schimmelverf, speciaal voor het plafond van je badkamer.

Schimmel muur verven

Schimmelwerende verf

Wanneer je regelmatig last hebt van schimmels op je muren, is het een goed idee om schimmelwerende verf aan te schaffen. Deze verf doodt de schimmels niet, maar helpt wel om schimmelvorming te voorkomen.

Zo verdwijnt de voedingsbodem van de schimmel waardoor het niet mogelijk is om op de plekken te komen en zich te nestelen. Je kan deze verf aanbrengen in kamers zoals je keuken, woonkamer en badkamer.

Anti-schimmelverf (plafond) badkamer

Goede ventilatie in de badkamer is cruciaal. Wanneer je dit niet hebt, zul je vaker problemen zoals schimmelplekken ontdekken in je badkamer. Wil je schimmelvorming graag voorkomen? Breng dan een anti-schimmelverf aan op de muren en het plafond van je badkamer.

Let op: Alleen goede ventilatie in de badkamer is niet voldoende. De badkamer is een van de vochtigste ruimtes in je woning. Kies daarom zeker voor anti-schimmelverf.

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Verschil schimmelwerende en schimmeldodende verf

Als je overweegt een door schimmel aangetaste muur te verven, is het erg belangrijk dat je de juiste verf kiest. Schimmeldodende verf, zoals de naam al suggereert, doodt de schimmels op je muur.

Zo zullen de vlekken snel verdwijnen. Wanneer je een muur wilt beschermen tegen schimmels kies je best voor schimmelwerende verf.

Deze verf voorkomt dat vocht de muur binnendringt. Uiteraard blijft het altijd belangrijk om te investeren in goede ventilatie, vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Kan je over schimmel op muren schilderen?

Je schimmel muur verven, raden wij ten strengste af. Het is belangrijk om eerst de oorzaak van het schimmelprobleem aan te pakken en nadien pas te schilderen.

Mogelijke oorzaken kunnen een slechte ventilatie of een lekkage zijn. Aarzel zeker niet om daarvoor een specialist in te schakelen.

Schimmel muur verven

Hoe schimmel verwijderen van een koude muur?

Wil je toch al heel snel beginnen schilderen? Dan kan dat, maar dan heb je enkele voorwaarden:

  • De muur moet op voorhand goed gereinigd worden zodat alle schimmeldeeltjes weg zijn. Soda is het milieuvriendelijkste middel om schimmel te verwijderen. Los ongeveer 6 gram soda op in een emmer van 1 liter. Nadien kan je met een harde borstel de schimmel verwijderen door die in de soda te doppen.
  • Heb je last van hardnekkige schimmels? Dan is bleekmiddel de tweede optie. Je mengt best 25 ml bleekmiddel met 1 liter water. Nadien kan je een spons doppen in het product om op de muren zachtjes te deppen.

Meer weten? Verstuur je aanvraag en ontvang bijkomende info, advies en offertes op maat

Wil je graag meer weten over hoe je een schimmel muur kan verven? Of ben je al klaar voor de volgende stap? Door onderstaand formulier in te vullen kom jij in contact met verschillende schilderexperts in jouw buurt.

Zo kan jij makkelijk en snel offertes vergelijken om zo de beste deal te scoren. Werk voor je schilderprojecten altijd samen met ervaren schilders. Op deze manier voorkom je onnodige kosten en ben je verzekerd van advies op maat van meerdere professionals.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.